Resepi Kek Batu Marmar

KEK BATU MARMAR


450gm mentega
1 gelas gula halus
10 biji telur ayam
1 gelas tpg susu
1 gelas tpg gandum
1 gelas milo
1 tin kaya kecil
100gm susu manis
1 sudu teh vanilla
200gm horlick
1 bks chocolate cadbury @ coklat masak(cairkan)
3 sudu mkn browning sugar

1. Pukul mentega dan gula sehingga kembang dan masukkan telur satu persatu.
2. Masukkan kaya dan susu manis, pukul sebati.
3. Masukkan horlick dan tepung sikit demi sedikit.

Bahagikan kepada 2 bahagian

A..Campur kan adunan dengan milo, coklat cadbury (dipatahkan) dan browning. Gaul rata.

B..Campur adunan dengan susu tepung
Bagi 3 bahagian,
1.merah
2.hijau
3.kuning
Kukus berasingan setiap warna. Bila ketiga tiga sudah masak, potong dadu.

4. Letakkan separuh adunan A dalam loyang dan susun rawak bahagian B dan ulang proses.
5. Kukus sehingga masak


No comments:

Post a Comment

Resepi Takoyaki

Takoyaki Resepi adunan tepung:(batter) 1cwn tpg gandum 1 1/2sudu besar tpg jagung 2 bj telur 2 cwn air 1/2 kiub ayam 1sudu bsr kicap Garam ...